Volledig scherm
© anp

Oud-Hoofdpiet heeft het zwaar te verduren op Twitter

De twittervolgers van Oud-Hoofdpiet Erik van Muiswinkel hebben woedend gereageerd op zijn heftige tweets. Van Muiswinkel deelde zijn ongenoegen over de vele negatieve reacties die hij sinds hij gestopt is als Hoofdpiet krijgt. ,,Nou Ruben, als jij t verschil niet wil zien tussen ons betoog en dat van 'hun', ben je denk ik een domme kankerlul", schreef hij onder meer. 

De tweet was gericht aan Ruben van Koningsveld en al snel volgde er een hevige discussie. Niet alleen tussen de Van Muiswinkel en Van Koningsveld, maar ook andere Twitteraars reageerden fel. Onder die reacties zaten ook een aantal dreigementen. ,,Dat je mij niet tegenkomt verrekte lafbek!'', schrijft iemand. ,,jarenlang zwarte piet gespeeld en nu ineens anti piet je bent gewoon een vieze HUICHELAAR !!!!'' luidt een andere reactie.

Volledig scherm
© AD/Pim Ras

Zwarte Pietendiscussie

Vele anderen reageerden op het taalgebruik van Van Muiswinkel, maar ook laten mensen weten dat ze het nog te vroeg vinden voor een Zwarte Pietendiscussie. ,,Het is eind mei; net Pinksteren geweest, en de #ZwartePiet discussie start alweer Alsjeblieft stop met die discussie/actie //#kinderfeest'', schrijft Frans Weisglas bijvoorbeeld.

De discussie tussen Ruben en Van Muiswinkel eindigde zaterdagavond rond 18.00 uur. ,,Voor ongeruste, verbaasde, boze volgers: @RvanKoningsveld , Ruben en ik hebben het bijgelegd. Hij snapt het. Ik snap zn schrik'', schreef de voormalige Hoofdpiet toen.

,,Ik wilde alleen laten zien hoe de tegenstanders zich uiten op de mensen die tegen zwarte piet zijn'', legt Van Muiswinkel uit aan RTL Boulevard. ,,Ik kon dit alleen met deze woorden duidelijk maken. Natuurlijk wens ik deze jongen niets ernstigs toe.'' Van Koningsveld laat weten dat hij de reactie begrijpt, maar dat dit niet wegneemt dat hij zijn taalgebruik ongelukkig en onverstandig vindt.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
8061 stemmen