Oud-tophockeyer snapt uitnodiging Ab Osterhaus niet bij Oranjezomer: ‘Moet me wel inhouden’

Ruim 800.000 kijkers zagen gisteravond in De Oranjezomer oud-tophockeyer Jacques Brinkman behoorlijk tekeergaan tegen een medegast, viroloog Ab Osterhaus. ,,Ik zeg: als het over de Zomerspelen gaat en over de sport, laten we de virologen dan even thuislaten?” stelde hij. Presentator Wilfred Genee werd er een beetje ongemakkelijk van. ,,Wat gebeurt hier allemaal joh?”

151 reacties

 • ineke van den Berg

  1 jaar geleden
  Vervelende man die Brinkman! Nogal weinig fatsoen .
 • Scholten

  1 jaar geleden
  Het is ronduit onbeschoft van de heer Brinkman, om zo te reageren op de heer Osterhaus. Hij kan op zijn minst respect hebben voor de andere gasten. Wat een blaaskaak! Poul Scholten
 • Aad Palinck

  1 jaar geleden
  Leo Gerhards over fatsoensnormen. Ik ben dinsdag met de trein vanuit Duisburg via Arnhem en Breda naar Antwerpen gereisd. En welke onbeschofte druktemakers zaten er zonder mondmaskertje te ouwehoeren in de trein? Jawel , opgeschoten Nederlandse jeugd. Je kon ze door de hele coupé horen. Ik hoop dat dat land zwárt op de kaart komt te staan , niet donkerrood.
 • Cindy Boer

  1 jaar geleden
  Ik denk dat Brinkman zei wat heel veel mensen denken. We zijn idd coronamoe en zitten helemaal niet te wachten op het zoveelste doemscenario wat zo'n viroloog weer komt vertellen.
 • A. Colly

  1 jaar geleden
  ik heb met gekromde tenen naar dat onderdeel van het programma gekeken, schandalig zoals die vent Brinkman tekeer ging tegen dhr Osterhaus. Ik ken die Brinkman niet, maar hij overschreed alle fatsoensnormen en zou hiervoor zijn excuses moeten aanbieden aan dhr O. Vol ongeloof hoorde ik het allemaal aan. Als ik dhr O. was geweest was ik weggelopen, wat een ergernis! En dit is nou helemaal de tegenwoordige tijd, Het schofferen van mensen is mode geworden.