Oudere zus Yolanthe bevestigt relatie met miljardair Marcel Boekhoorn

Rebecca, de 34-jarige zus van Yolanthe Sneijder-Cabau, heeft op Instagram bevestigd dat ze een relatie heeft met de Nederlandse miljardair Marcel Boekhoorn (58). Boekhoorn, die zijn fortuin vergaarde met de aan- en verkoop van Telfort, had eerder romances met zangeres Hind Laroussi en Tatjana Simic. 

Marcel Boekhoorn uit Bennekom, volgens Quote in 2013 goed voor een vermogen van maar liefst 1,3 miljard euro,  en Hind gingen in 2015 uit elkaar na een relatie van circa drie jaar. Reden voor de breuk was dat de zangeres dolgraag een gezin wilde stichten met Boekhoorn. De zakenman, die al kinderen heeft uit een eerder huwelijk, kon of wilde niet aan die wens voldoen.  ,,Een kinderwens van Hind kon niet worden vervuld. Beiden zijn verdrietig en er is nog steeds sprake van liefde en respect'', liet een woordvoerder van Hind destijds weten. Wanneer Boekhoorn de zus van Yolanthe (31) heeft ontmoet is onduidelijk. 

Rebecca leefde langere tijd op voet van oorlog met haar zus Yolanthe. Reden voor de ruzie was de afwikkeling van de erfenis van hun in 2007 overleden vader Xavier Cabau. Hij was een vermogend horeca-ondernemer op Ibiza en liet zijn kinderen een klein dorp aan vastgoed na op het Spaanse eiland. Onder deze villa's en appartementen bevond zich ook het ouderlijk huis van Yolanthe. Zij heeft het pand inmiddels in gebruik genomen als vakantieverblijf voor haar en haar man, voetballer Wesley Sneijder.

De twee hebben plannen zich er na het einde van Sneijders voetballoopbaan permanent te vestigen. Via de zaakwaarnemer van de voetballer liet het koppel weten dat Yolanthe het huis heeft verkregen in ruil voor het betalen van alle successierechten van de erfenis. Die kosten, naar verluidt opgelopen tot ruim 4 miljoen euro, konden door de overige familieleden niet worden opgebracht. Zus Rebecca stelde vraagtekens bij deze ruiltransactie en weigerde verdere medewerking aan het afhandelen van de erfenis.

Lees hier ook: Marcel Boekhoorn is de miljardair die alles anders doet.

Regeling

Yolanthe had deze taak op zich willen nemen, maar zag zich uiteindelijk gedwarsboomd door haar zus Rebecca. Die stelde voorafgaand aan de rechtszaak haar verzet pas te willen opgeven als alle huizen vastgoed - naar verluidt liet Xavier nauwelijks geld, maar alleen vastgoed na - opnieuw zouden zijn getaxeerd. De door Yolanthe genoemde waarde, zou volgens Rebecca te laag zijn. Rebecca verdacht haar zus ervan gunstiger voorwaarden te hebben gecreëerd om zich de oude familiewoning toe te eigenen. Uiteindelijk werd de zaak in juni 2016 met een regeling geschikt. Sindsdien komen de zussen weer bij elkaar over de vloer. 

Tatjana, de ex van investeerder Boekhoorn, heeft alweer geruime tijd een relatie met de Nederlandse, inmiddels gepensioneerde multimiljonair Lex van Hessen. Deze flamboyante zakenman vergaarde zijn fortuin - volgens Quote zo'n 190 miljoen euro - met de verkoop van dierlijke darmen aan de internationale worstenindustrie. Zangeres Hind, die sinds haar gestrande relatie met Boekhoorn in de VS werkt aan een nieuw album, is naar verluidt nog vrijgezel. 

Volledig scherm
Rebecca en Marcel © Instagram