Edsilia Rombley als Maria tijdens The Passion.
Volledig scherm
Edsilia Rombley als Maria tijdens The Passion. © ANP

Paasspektakel The Passion zonder publiek

The Passion is gecanceld voor het publiek wegens het coronavirus. De organisatie gaat op zoek naar een alternatief voor het paasspektakel, zo laat een woordvoerder weten aan deze site. ‘Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden.’

The Passion zou zich dit jaar in Roermond afspelen. Door het coronavirus hebben de organiserende omroepen EO en KRO/NCRV vanmiddag besloten om de voorstelling toch te cancelen. 

,,Gezien alle coronamaatregelen kunnen we The Passion niet door laten gaan op de manier zoals we gewend zijn”, stelt een woordvoerder. De maatregelen van de overheid om evenementen met meer dan honderd mensen af te gelasten gelden in principe nu tot 6 april. ,,Maar die marge daarna is te kort om nog een show neer te zetten met publiek zoals we gewend zijn.”

De EO en Roermond hopen op korte termijn te kunnen zeggen wat voor vorm The Passion dan krijgt. Er kan bijvoorbeeld worden gedacht om het spektakel zonder publiek uit te zenden. ,,Alle partijen voelen wel de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen en tussen mensen onderling juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen”, stellen de partijen in een gezamenlijke verklaring.

Dit is de cast van The Passion in 2020: