Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Papendrechtse real housewife Yolanda Hadid schrijft boek over haar ziekte

interviewYolanda Hadid, de Nederlandse ster van The real housewives of Beverley Hills en moeder van topmodellen Gigi en Bella, heeft een openhartig boek, Believe me, geschreven over haar ziekte. ,,Ik ben een totaal ander mens.”

Volledig scherm
Tijdens de Glamour Women of the Year Awards © REUTERS

Ze is een beetje moe, verontschuldigt Yolanda Hadid (53) zich vooraf. Eerst even een kop koffie – veel melk, geen schuim – samen met haar nichtje Joann in de lobby van het Amsterdamse hotel L’Europe voordat ze klaar is voor waarom ze hier is: aandacht vragen voor haar boek Believe me, over haar strijd tegen de ziekte van Lyme. In soepel Nederlands babbelt ze wat over haar broer die met zijn gezin in Kaatsheuvel woont, en dat zij soms te vinden is in Papendrecht, de plek waar haar moeder woont en waar zij opgroeide. ,,Als het over gevoel gaat en het wordt te ingewikkeld, dan schakel ik over naar Engels, daar kan ik toch makkelijker mee uit de voeten.’’

De Nederlandse polders verruilde ze als tiener al voor een jetsetbestaan in de modellenwereld. Ze settelde in Los Angeles met de zeer vermogende Mohamed Hadid, kreeg drie kinderen met hem, scheidde en huwde opnieuw met een man die zwom in het geld – David Foster, van wie ze twee jaar geleden scheidde. Zelf maakte ze naam als ster van realityshow The real Housewives of Beverly Hills, waarin ze van chique lunches naar botoxsessies hopte en zich omringde met the rich and famous – Dr. Phil, Oprah Winfrey, Barbra Streisand en Heidi Klum behoorden tot haar vriendenkring.