Volledig scherm
© RTL

Pascal (31) wint ruim een miljoen euro in bizarre finale Miljoenenjacht

Het huidige seizoen van het RTL4-programma Miljoenenjacht is vanavond met een flinke klapper afgesloten. De 31-jarige Pascal Hamers uit het Limburgse Meerssen won maar liefst 1.026.000 euro in een finale waarbij alles hem meezat.

Al aan het begin van het populaire tv-spel met Linda de Mol ging het beleidsmedewerker Pascal voor de wind. Hij belandde in de finale door in de tussenronde binnen no time een som op te lossen, waardoor de enige andere overgebleven kandidaat Marco met lege handen naar huis ging.

In de bekende finale bleek pas echt dat het Pascals dag was. Afgelopen week had hij daarover trouwens al allerlei grapjes gemaakt op zijn werk. ,,Ik zei dat ze me maandag niet meer zouden zien'', vertelde hij lachend aan De Mol.

De vader van twee kinderen (0 en 4 jaar) opende vervolgens allerlei koffers met lage bedragen. De biedingen van de bank liepen dan ook steeds verder op, van 78.000 als openingsbod via 147.000 euro, 281.000 euro, 399.000 euro en 763.000 euro.

Na dat bod besloot Pascal door te spelen. Hij moest één koffer openmaken en wist het laagste bedrag (1000 euro) eruit te vissen. Linda, wetende hoe laat het was, vloog Pascal juichend in de armen. Haar voorgevoel bleek terecht: de bank bood hem ruim een miljoen euro.

,,Het lijkt wel een droom'', zei Pascal, die niet verder durfde te spelen. Hij drukte op de knop en was in één klap miljonair.

Lees door onder de video.

Écht, écht, écht!

De Limburger, die met het prijzengeld zijn eigen camping met de toepasselijke naam 't Koffertje wil openen, was de hele avond enorm zenuwachtig. Bovendien was zijn vrouw niet ter plaatse, die hem altijd een beetje afremt als het om gokken gaat. De steun in de studio was in plaats daarvan afkomstig van vriend Richard, die het schouwspel hoofdschuddend van ongeloof gadesloeg.

Quote

Dat méén je niet!

Manon, vrouw van Pascal

Na de winst belde Pascal voor het oog van de camera's met zijn echtgenote Manon. ,,Ik heb wat gewonnen'', begon hij droogjes. ,,Het bedrag is 1.026.000 euro.'' Zijn vrouw geloofde haar oren niet. ,,Dat méén je niet!'', riep ze uit, waarna ze geen woorden meer kon uitbrengen. ,,Ooh, ooh'', zei ze slechts. ,,Echt?'', vroeg ze nog voor de zekerheid. ,,Ja, écht, écht, écht'', verzekerde Linda de Mol haar.

Volledig scherm
Pascal kon het moeilijk geloven. © RTL

Thuiswinnaar

Zoals altijd maakte Winston Gerschtanowitz ook een thuiswinnaar blij. Het ging om een jong gezin met twee kinderen (5 en 3 jaar) uit Groningen, dat op het punt staat te verhuizen. Ze zaten te kijken en wisten wat er ging gebeuren.

De vader, Johan, trilde al toen hij Winston een hand gaf. De moeder kreeg het meteen al te kwaad. Met de cheque in de hand wisten de twee niet wat ze moesten zeggen. ,,Dat ons dit overkomt, dat kun je gewoon niet bevatten'', zei de vrouw.