Paskal Jakobsen.
Volledig scherm
Paskal Jakobsen. © ANP Kippa

Paskal Jakobsen steekt Nederland hart onder de riem met bijzonder lied

VideoPaskal Jakobsen heeft gisteren, nu het coronavirus steeds meer mensen bereikt, een bijzonder lied geschreven voor ‘iedereen die bang is’. De Bløf-zanger hoopt met Achter het monster iedereen een hart onder de riem te steken in deze barre tijden. 

‘Wil je weten wat we moeten, wat ons te doen staat en wanneer we gewoon weer met zijn allen kunnen dansen en omhelzen zonder angst en zonder zeer’, zingt Jakobsen in de video die hij vanmiddag op Instagram en Facebook deelde. Hij vervolgt: ‘Achter het monster van de angst leeft de liefde toch het langst, dus we wachten maar wat langer en we zijn niet langer bang’.

Jakobsen kan rekenen op veel positieve reacties. ‘Oh wat mooi. Jeetje. Heb al die tijd nog geen traan toegestaan maar dit raakt echt. Wat goed Paskal', schrijft cabaretier Claudia de Breij. Ook Leontine Borsato, Tim Douwsma en andere BN’ers laten van zich horen. 

Het lied wordt ondertussen massaal gedeeld op sociale media. Fans van de band roepen op het nummer officieel uit te brengen. ‘Breng het alsjeblieft uit en speel het live tijdens de theatertour! #pareltje', klinkt het onder meer.