Patricia (29) blaast coaches omver in The Voice

VideoHet was vanavond de 29-jarige Patricia van Haastrecht die alle coaches perplex deed staan met haar optreden. Met haar vertolking van Rise Up wist ze onder meer Waylon tot tranen toe te roeren.

Volledig scherm
Patricia © RTL4

Het podium is voor Patricia geen vreemde plek. De blondine is freelance zangeres, af en toe te zien in theatervoorstellingen en zo nu en dan ook te horen in commercials op televisie. Toch wil Patricia méér, namelijk een groter publiek bereiken.

De 29-jarige Amsterdamse vertelde aan presentatrice Wendy van Dijk dat ze er eindelijk klaar voor was om mee te doen aan The Voice of Holland. Eerder durfde ze niet. ,,Het ging een lange tijd niet goed met me. Ik zat niet goed in mijn vel.” Ondanks de vele complimenten die ze kreeg, geloofde ze niet in zichzelf. Tot nu.

Patricia koos voor het nummer Rise Up, een lied dat een speciale betekenis voor haar heeft. Het staat symbool voor de moeilijke tijd die ze heeft meegemaakt en dat ze klaar is om nu zichzelf te laten zien aan de wereld.

Tranen

Al bij de eerste noten draaiden Waylon, Ali B. en Lil’Kleine om. Anouk keek nog even de kat uit de boom, maar drukte daarna ook op de rode knop om haar stoel te laten draaien. Ondertussen kon Waylon, die vol overgave naar Patricia's stem luisterde, zijn tranen niet bedwingen. 

,,Ik had echt de tranen in mijn ogen staan. Ik vond het zó geweldig wat je aan het doen was", luidde zijn commentaar. ,,Ik was betoverd.” Ook de andere juryleden hadden lovend commentaar voor Patricia. ,,Jeetje, wat een goede stem. Onwijs goed, super groot bereik. Ik zou je graag in mijn team willen hebben. Maar je moet nog wel leren doseren", oordeelde Anouk.

Patricia liet haar keuze uiteindelijk vallen op Waylon. ,,Ik ga heel erg op mijn gevoel af nu.”

Volledig scherm
Waylon © RTL4