Volledig scherm
Screenshot Eurovision © Screenshot Eurovision

Patty Brard haalt uit naar hysterische Emma Wortelboer: ‘Welke dealer heb je, hou eens op’

Patty Brard haalde gisteravond in Shownieuws flink uit naar Emma Wortelboer die de punten uitdeelde tijdens het songfestival. Brard noemde de uit Manderveen afkomstige presentatrice in de uitzending onder meer ‘een idioot’. Ook nam ze het Wortelboer kwalijk dat ze Nederland neerzette als ‘een land vol hysterische debielen’.

Voor Emma Wortelboer kwam afgelopen zaterdag een droom uit. Ze mocht tijdens de finale van het songfestival de punten uitdelen namens Nederland. Haar enthousiasme spatte van het scherm. ,,Hallo Europa! O mijn god! Ik heb dat altijd al willen zeggen. Het voelt zo gek”, schreeuwde ze richting de camera voor ze de punten bekendmaakte. Nadat bekend was geworden dat Nederland had gewonnen, kreeg het publiek beelden te zien van de presentatrice die compleet uit haar plaat ging. Ze gilde, trilde en de tranen stonden haar in de ogen.

‘Zou verboden moeten worden’

Patty Brard was allerminst te spreken over het optreden van de jonge presentatrice. ,,Ik denk dat het verboden zou moeten worden dat iemand zichzelf zó in de picture wil spelen”, reageerde ze geërgerd in de uitzending van Shownieuws. ,,Wij zijn Nederland, we worden vertegenwoordigd in die 30 seconden door iemand die zich gedraagt als een idioot, Emma Wortelboer. Het spijt mij heel erg, maar zet ons neer als een normaal land. Niet als een land vol hysterische debielen. En, heb het vooral niet over jezelf als je die twaalf punten uitdeelt.” Ook vroeg ze zich hardop af: ,,Welke dealer heb je, hou eens op.”

Emma Wortelboer reageerde ook zelf in de uitzending op haar ‘hysterie’. ,,Het voelt voor mij alsof we het WK hebben gewonnen. Ik was erg hysterisch en ongelooflijk blij. Het was iets waar ik zo naar uit heb gekeken, al mijn hele leven. En mijn hysterie, het maakt mij echt helemaal niks uit wat mensen daarvan vinden, want het was gewoon hoe ik mij voelde. En dat kan ik niet gaan verbergen. Dus, het was een topavond. Het was echt fantastisch.”

Volledig scherm
© ANP Kippa