Volledig scherm
Patty Brard © ANP/Brunopress (montage)

Patty Brard voor drie jaar naar RTL

RTL heeft Patty Brard (63) ingelijfd. De voormalige zangeres is rond met de zender over een contract van drie jaar. Brard was dit televisieseizoen al te zien bij RTL’s Perfecte Plaatje, het fotografieprogramma waarin zij zegevierde. Sinds november vorig jaar schuift zij elke vrijdagavond aan bij Twan Huys in RTL Late Night.

Gisteren werd bekend dat Wendy van Dijk van RTL naar Talpa overstapt in navolging van Gordon, Johnny de Mol en de heren van VI, Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Saillant: Brard vertrok in 2017 bij SBS 6 waar zij onder andere Shownieuws presenteerde, nadat zij zich ‘afgedankt voelde’. 

Intern was er bij SBS 6 discussie of Brard Hart in Aktie kon presenteren. ,,Dat leek me geweldig, zo’n programma is mij op het lijf geschreven. Je moet er levenservaring voor hebben, en veel empathisch vermogen. Waarop zij (programmadirecteur) antwoordde: ‘Met alle respect, Patty, daar hebben we toch echt iemand voor nodig die frisser en fruitiger is dan jij.’ Ik voelde me ontzettend vernederd”, zei ze tegen de Linda. ,,Aanvankelijk werd ik kwaad, tijdens de kerstdagen heb ik er heel erg hard om gehuild en daarna heb ik besloten om de eer maar aan mezelf te houden.”

Toen al gaf Brard aan RTL wel te zien zitten. ,,Zonder op te scheppen: het is handig om iemand als ik in je team te hebben. Als er iets aan de hand is met Gordon of Sonja Bakker kan ik ze gewoon een appje sturen. En ze ántwoorden dan ook.”

RTL heeft de komst van Brard bevestigd, maar kan nog niet zeggen wat ze gaat doen. Patty Brard begon hoe dan ook de laatste tijd aan een revival. Ze viel kilo’s af, maakte met Diederik Jekel voor NPO 3 het programma VetGelukkig?! en scoorde met een hilarische speech tijdens het Televizier Gala. Sinds enkele maanden schuift ze elke week aan bij Twan Huys. Vorig jaar was ze de BN’er die het meest werd gevraagd in spelprogramma. ,,Ik word nog de hele dag gebeld of ik dit wil doen of daar aan wil meewerken. Ik ben het nu aan het minderen. Ik wil niet alleen maar kandidaat zijn. Gelukkig ben ik zelf ook weer bezig met programma’s maken.”

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
10048 stemmen