Volledig scherm
Paul de Leeuw © ANP

Paul de Leeuw vertrekt bij BNNVARA en wordt jurylid in Holland's Got Talent

UpdatePaul de Leeuw vertrekt na 28 jaar bij BNNVARA. De Leeuw zwaait de omroep na de presentatie van Ranking the Stars in juli uit en stort zich daarna onder meer bij RTL 4 op Holland's Got Talent, waar hij jurylid wordt.

In een reactie laat de presentator weten 'dankbaar' te zijn voor alles wat hij sinds 1990 bij BNNVARA (voorheen de VARA) mocht maken. ,,Succesvol en minder succesvol'', geeft hij toe. ,,Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren.''

De Leeuw heeft momenteel gesprekken met naar wat hij noemt spannende partijen. ,,Die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven. Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma.'' 

Vrienden

In ieder geval is al bekend dat De Leeuw in het RTL 4-programma Holland's Got Talent het stokje van Gordon overneemt, die zeven seizoenen op de jurystoel zat. Eerder werd al bekend dat Humberto Tan de presentator van de talentenshow wordt. 

De Leeuws vertrek voedt de hardnekkige geruchten over een overstap van NPO-televisiebaas Frans Klein naar RTL. In tv-land wordt ernstig rekening gehouden met het scenario dat bij zo'n overstap De Leeuw hem volgt. Het is bekend dat de twee goede vrienden zijn. 

BNNVARA zegt het jammer te vinden dat De Leeuw vertrekt. ,,Maar we begrijpen dat hij op dit punt in zijn carrière een nieuwe stap wil maken en gunnen hem die van harte'', aldus Robert Kievit, mediadirecteur.

De presentator-televisiemaker was voor het eerst te zien met De Schreeuw van de Leeuw en maakte later programma’s als Laat de Leeuw, PaPaul (Zilveren Nipkowschijf) - Sint & De Leeuw, Pauls Puber Kookshow, Mooi! Weer de Leeuw (waarvoor hij een Gouden Televizier-Ring won) en Lekker Laat. Op 28 april stopte na zes jaar de satirische show De Kwis.