Volledig scherm
© YouTube

Paul de Leeuws Roodkapje 'chaotisch' en 'niet origineel'

Paul de Leeuw trok gisteren met zijn nieuwe tv-programma Roodkapje bijna 1,2 miljoen kijkers. Daarmee staat hij volgens Stichting Kijkonderzoek op een zesde positie. Vanmorgen is #roodkapje trending topic. Een enkeling noemt de speltalkshow 'leuk', maar de kritiek heeft de overhand. Kijkers vinden het 'chaotisch' en 'totaal niet origineel'.

Onder anderen Daphne Bunskoek, Humberto Tan en Toprak Yalçiner waren te gast bij de eerste uitzending van Roodkapje. BN'ers nemen het in teams tegen elkaar op om te ontrafelen wie Roodkapje is. Daarnaast beloofde Paul de Leeuw een goed gesprek met ze aan te gaan.  'Het belooft een uniek programma te worden', verklaarde hij vooraf aan uitzender RTL4. Daar was het gros van de Twitteraars het niet mee eens.

'Daar gaat t mooie sprookje', zucht iemand. Een aantal twitteraars kunnen er niet om lachen. 'Wat een melige ongein..Zo ziet een dieptepunt en een overdatum eruit #roodkapje tenenkrommend'. Iemand anders schrijft: 'Hoe slecht echt geschreeuw zonder humor bbrrr'. 'Niets origineels, is al meer gedaan! Komt het originele na de break??', vraagt een ander zich af.

'Misschien is dit spel leuk voor thuis met vrienden.. Maar niet op tv... T is echt niet te volgen', merkt iemand op. Een van de kijkers denkt dat er volgende week een stuk minder mensen zullen kijken. 'Gister geen concurrentie. #roodkapje was erg chaotisch', besluit hij.

Hier en daar klinkt een positieve reactie. 'Onwijs grappig en hilarisch #roodkapje @RTL4 #rtl4 Verfrissend nieuw programma', staat in een van de tweets. Jochem van Gelder vindt het decor en de vormgeving wél geslaagd, laat hij weten in een tweet.

Rest van de kijkcijfers
Wat betreft de kijkcijfers scoorde het journaal om 20.00 uur (1.741.000 kijkers) het best, gevolgd door Hollands Got Talent (1.625.000 kijkers) en de samenvattingen van de eredivisie (1.568.000 kijkers).

Gemiddeld 637.000 mensen genoten gisteravond via de televisie mee van het Prinsengrachtconcert. De ruim een uur durende uitzending vol met klassieke muziek op de Amsterdamse gracht trok daarmee veel minder kijkers dan in 2013. Toen keken maar liefst 919.000 mensen, een historisch hoog aantal.

In Amsterdam speelden de Georgische stervioliste Lisa Batiashvili (35) en haar Franse echtgenoot en hoboïst François Leleux voor een tjokvolle Prinsengracht. Het was zaterdag de 33e editie van het gratis openluchtconcert, dat sinds het begin in 1981 elk jaar duizenden toeschouwers trekt. De AVRO zond het optreden in de sfeervol verlichte gracht voor de 30e keer uit, met als presentator Frits Sissing.