Paul McCartney
Volledig scherm
Paul McCartney © EPA

Paul McCartney haalt herinneringen op aan Little Richard

Ex-Beatle Paul McCartney haalt op Twitter herinneringen op aan de gisteren overleden rock-‘n-rolllegende Little Richard. In het begin van hun carrière toerden The Beatles met Little Richard en andere artiesten door het Verenigd Koninkrijk.

Paul schrijft dat hij veel te danken heeft aan Little Richard. ‘Van Tutti Frutti tot Long Tall Sally en van Good Golly, Miss Molly tot Lucille, Little Richard schreeuwde door mijn tienerjaren. Veel van wat ik nu doe, heb ik aan hem te danken.’ Overigens is dat geen geheim. Paul heeft in de loop der jaren verschillende malen verteld dat hij heel erg beïnvloed was door de rock-‘n-rolllegende, en de Amerikaan wist dat zelf ook dondersgoed volgens Paul. ‘Ik heb Paul alles geleerd’, heeft Little Richard vaak gezegd, zo herinnert Paul zich.

In de tijd dat The Beatles in Hamburg speelden, ontmoette Paul Little Richard voor het eerst. ‘We mochten toen vaak bij hem in de kleedkamer zijn en zagen hoe hij zich voorbereidde op zijn optreden. Dan zat hij met een handdoek over zijn hoofd boven een bak heet water. Na een tijdje keek hij dan in de spiegel en zei dat hij het niet kon helpen dat hij zo knap was’, schrijft Sir Paul op Twitter. Volgens de ex-Beatle had de rocker ook behoorlijk wat humor.

The Beatles coverden een aantal songs van Little Richard, waaronder Long Tall Sally. ‘Ik dank hem voor alles wat hij me liet zien en dat ik zijn vriend mocht zijn’, beëindigt Paul zijn herinneringen aan zijn overleden idool.