Paul Verhoeven.
Volledig scherm
Paul Verhoeven. © EPA

Paul Verhoeven verfilmt Franse boekklassieker Bel Ami

Paul Verhoeven gaat het klassieke boek Bel Ami van Guy de Maupassant verfilmen. De 81-jarige regisseur realiseert daarmee een langgekoesterde wens. Hij wilde de roman al geruime tijd bewerken.

Zijn Franse producent Saïd Ben Saïd maakte vanavond bekend dat de verfilming bestaat uit een achtdelige televisiereeks die in het Frans wordt opgenomen. Het verhaal gaat over een jonge journalist die zich via verhoudingen met welgestelde vrouwen, die hij verleidt en chanteert, omhoog weet te werken.

Voor het scenario van de serie is Gerard Soeteman verantwoordelijk. Met hem maakte Verhoeven zijn klassieke Nederlandse films, zoals Turkse Fruit, Spetters en Soldaat van Oranje.

De opnamen moeten volgend jaar zomer beginnen. Een cast is nog niet bekend. Verhoeven werkt de laatste jaren in Frankrijk, waar hij drie jaar geleden furore maakte met de film Elle.

Zijn nieuwste film, Benedetta (over een lesbische non uit de Renaissance), is klaar, maar zal pas volgend mei op het dan hopelijk weer herstelde filmfestival van Cannes in première gaan. De organisatie van het filmfestival liet vandaag weten de hoop te hebben opgegeven het evenement dit jaar in fysieke vorm te laten plaatsvinden.