Volledig scherm

Paul Witteman verdient nu ook onder balkenendenorm

Paul Witteman werkt tegenwoordig voor een aanzienlijk lager salaris dan voorheen. De VARA-presentator ging tijdens zijn laatste contractonderhandelingen in 2010 akkoord met een jaarsalaris onder de balkenendenorm.

Een woordvoerder van de VARA bevestigde vrijdag een bericht hierover in De Telegraaf.

Witteman blijft nog presenteren tot in 2015, het jaar dat hij 69 wordt. Volgens de woordvoerder van de omroep vindt Witteman de garantie dat hij tot deze leeftijd mag blijven werken belangrijker dan zijn voormalige salaris.

Het aantal grootverdienders bij de publieke omroepen loopt steeds verder terug. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil het aantal presentatoren met een hoger salaris dan de balkenendenorm (181.000 euro) uiteindelijk terugbrengen naar maximaal acht. (ANP)

  1. Miljuschka reageert op plussize-ophef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka reageert op plussize-op­hef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka Witzenhausen(34) heeft gisteren in een openhartig bericht gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat ze zichzelf een plussize-model noemde. De bak-koningin vindt het zelf ook maar vreemd dat dames met maat 40 al als ‘vol’ worden gezien. Toch hoopt ze dat haar volgers zich niet gek laten maken door dat gegeven. ‘In dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen, terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt.’