Volledig scherm
© ANP

Pearl Jam-frontman Eddie Vedder naar Amsterdam

Pearl Jam-frontman Eddie Vedder komt in juni voor twee soloconcerten naar Amsterdam. Eddie staat op 9 en 10 juni in AFAS Live. Dat heeft concertorganisator MOJO vandaag bekendgemaakt.

De zanger doet Nederland aan met zijn Europese solotournee. Eddie reist hiermee ook langs onder meer Lissabon, Düsseldorf, Brussel en Dublin. De shows in Amsterdam zijn de aftrap van de tour. Kaartjes voor deze concerten zijn vanaf volgende week vrijdag te koop.

Eddie is vooral bekend als frontman van Pearl Jam. Hij bracht solo twee studioalbums uit. Into the Wild, de soundtrack van de gelijknamige film, verscheen in 2007. In 2011 verscheen de plaat Ukelele Songs, een album waarop, zoals de titel al doet vermoeden, de ukelele het belangrijkste instrument is.

In 2017 stond de zanger al drie keer zonder zijn Pearl Jam-collega's in AFAS Live. Vorig jaar was Eddie ook al in Nederland, toen stond hij met Pearl Jam op Pinkpop en in de Ziggo Dome.

  1. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’