Volledig scherm
© RTL

Pech voor Kopen Zonder Kijken-stel Erwin en Alina: wéér geen huis

Het zit Erwin en Alina, het koppel dat gisteravond te zien was in het RTL 4-programma Kopen Zonder Kijken, absoluut niet mee met hun zoektocht naar hun droomhuis. Nadat het Martijn Krabbé en zijn team al niet lukte, is hun eigen poging een geschikte woning te vinden, ook gestrand.

Erwin en Alina brachten vlak na de opnames van het woonprogramma een bod uit op een vrijstaand pand in Akersloot. Het bedrag werd geaccepteerd, maar een bouwkundige keuring bracht slecht nieuws. ,,Het is uiteindelijk afgeketst op het dak. Dat bleek niet in goede staat, en geld om te vernieuwen hebben ze niet’’, laat Wieger Vrolijk van productiemaatschappij Wise Monkeys weten.

Volgens Vrolijk balen Erwin en Alina ervan dat het huis uit 1910 niet doorgaat, maar blijven ze positief. ,,Dat hebben de kijkers gisteren ook kunnen zien. Ze blijven, ondanks alle tegenslagen, hoop houden een nieuw huis te vinden. Dat zal opnieuw een klushuis zijn.’’ Veel tijd is er niet, want het stel moet voor 1 juli hun huis uit. Daarna trekken ze in een tijdelijke huurwoning.

Gisteren zagen bijna een miljoen mensen hoe Erwin en Alina al jaren op zoek zijn naar een karakteristieke woning, bij voorkeur in een bosrijke omgeving. Veel kijkers leefden met het stel mee toen bleek dat dat op niets uitliep. Een jaar na de start van de opnames kon Krabbé niet anders dan de zoekopdracht teruggeven; iets dat hij niet eerder deed.

Tweede seizoen

Goed nieuws voor wie Kopen Zonder Kijken, waarin wanhopige stellen hun lot in handen van Martijn Krabbé en zijn crew leggen door een woning te kopen zonder dat ze deze ooit hebben gezien, graag volgt: er komt een tweede seizoen. Daarin zijn opnieuw Krabbé, makelaar Alex van Keulen, bouwdeskundige Bob Sikkes en styliste Roos te zien. Volgens Wise Monkeys krijgt Roos een grotere rol, omdat styling steeds belangrijker wordt als het gaat om de aankoop van een huis. Een oproep voor mensen die graag aan het RTL-programma willen meedoen, wordt binnenkort op tv uitgezonden.

Martijn Krabbé had met het stel te doen.
Volledig scherm
Martijn Krabbé had met het stel te doen. © RTL