Volledig scherm
Monic Hendrickx als Carmen van Walraven in Penoza. © Boris Suyderhoud

Penoza-film trekt op eerste dag meer bezoekers dan Frozen 2 en Last Christmas

Penoza: The Final Chapter, de speelfilm die de finale vormt van hitserie Penoza, doet het goed in de Nederlandse bioscopen. De film trok op de openingsavond meer dan 16.000 bezoekers en belandde zo uit het niets op de eerste plek van de Nederlandse bioscooplijst. Penoza trok donderdag meer bezoekers dan de megahit Frozen 2 of de romantische kerstfilm Last Christmas, blijkt uit cijfers van de filmbranche.

De serie Penoza was tussen 2010 en 2017 vijf seizoenen lang te zien bij KRO-NCRV en vertelt over een vrouw die na de dood van haar man diens rol in het criminele circuit overneemt. Het slot van het vijfde seizoen liet de kijkers in het ongewisse over het lot van heldin Carmen van Walraven. Met de speelfilm Penoza: The Final Chapter sluit regisseur Diederik van Rooijen het verhaal definitief af.

De serie trok gemiddeld meer dan een miljoen kijkers. De hoofdrollen in Penoza worden gespeeld door Monic Hendrickx, Sigrid ten Napel, Raymond Thiry, Loek Peters, Olga Zuiderhoek en Hajo Bruins. De AD-filmrecensent was niet enthousiast over het vervolg op de tv-reeks. ‘Na vijf televisieseizoenen van Penoza (2010-2017) komt deze filmversie toch over als een opgeklopt toetje dat weliswaar wat losse lijntjes samen knoopt’, schrijft hij. ‘Maar te veel onwaarschijnlijke wendingen bevat om echt te overtuigen.’

Nederlandse films doen het sowieso goed in de bioscopen op dit moment. De romantische komedie Wat is dan liefde passeerde woensdag de 250.000 bezoekers. Ook de ‘coming-of-old-agefilm’ Mi Vida, met Loes Luca als kapster die na haar pensioen een nieuw leven in Spanje opbouwt, trekt volle zalen. De film kreeg in de tweede week zelfs vijftien zalen extra, iets wat zeer zelden gebeurt met Nederlandse titels.

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.