Volledig scherm
Martin Garrix vorig jaar op ADE. © anp

‘Pepperspray bij Garrix vermoedelijk truc van zakkenrollers’

De pepperspray die werd gespoten tijdens het optreden van dj Martin Garrix op het Amsterdam Dance Event, was waarschijnlijk een afleidingsmanoeuvre van zakkenrollers. Dat meldt de Amsterdamse nieuwszender AT5. 

Die baseert zich op berichten op social media. Daaruit blijkt dat meerdere bezoekers van het optreden hun portemonnee of telefoon misten nadat er vanochtend vroeg omstreeks 03.30 uur met pepperspray was gespoten in de Amsterdam RAI.  

‘Eerst pepperspray in je gezicht spuiten en dan je ketting jatten! Zo zielig voor de toerist die naast ons stond!’, schrijft iemand. Een ander: ‘Mijn vriendin is tijdens die aanval ook haar telefoon verloren. Misschien is dat het motief geweest.’ Een vader schrijft: ‘Om 3.30 is er door iemand paniek gezaaid en zijn massaal mobiele telefoons gestolen waaronder die van mijn zoon. Volgens internet bevindt de mobiele telefoon zich momenteel in België...’

Oost-Europese bende

Het spuiten met pepperspray is een bekende truc. In de paniek die ontstaat, slaan zakkenrollers toe. Volgens AT5 gaat het om een bende zakkenrollers uit Oost-Europa. Die zouden al eerder actief zijn geweest op dancefeesten. 

Een aantal bezoekers van het optreden van Martin Garrix had last van tranende ogen en hoestbuien. EHBO’ers konden iedereen met klachten helpen, verklaarde een woordvoerder van het evenement.

Geschrokken

De wereldberoemde dj liet weten geschrokken te zijn van het incident en het onbegrijpelijk te vinden dat er mensen zijn die dit soort dingen doen. “Ik kan er niet bij met mijn hoofd dat mensen pepperspray meenemen naar een feest en het voor iedereen verzieken ... Mijn goal is om ervoor te zorgen dat iedereen een leuke tijd heeft en dan is het zo jammer dat een paar idioten het voor iedereen verpesten", reageerde hij vanmorgen op Twitter. 

Volgens Garrix doet ‘het team’ er alles aan om de veiligheid van alle bezoekers te waarborgen. “Het optreden van gisteravond was een van de meest bijzondere die ik ooit heb gedaan en ik heb onwijs veel zin om het vanmiddag nog een keer over te doen!”

  1. President Zuid-Korea: Onderzoek K-Pop-schandaal rond Big Bang-lid Seungri

    President Zuid-Ko­rea: Onderzoek K-Pop-schan­daal rond Big Bang-lid Seungri

    De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in wil een onderzoek naar het seks- en corruptieschandaal waar een grote K-Pop-ster bij betrokken is. Rond het onderzoek naar Seungri, een voormalig lid van de band Big Bang, zijn volgens de president aanwijzingen van wijdverbreide corruptie onder politie- en belastingmedewerkers naar voren gekomen. President Moon omschrijft de aanwijzingen als ‘schokkend als ze waar zijn’.