Volledig scherm
Peter Jan Rens. © bruno

Peter Jan Rens persoonlijk failliet verklaard

UpdateVoormalig tv-presentator Peter Jan Rens is vandaag door de rechtbank in Gelderland persoonlijk failliet verklaard. Dat bevestigt een woordvoerder. De uitspraak werd gedaan achter gesloten deuren.

Wat voor gevolgen de uitspraak heeft voor Rens is niet direct duidelijk. De uitspraak wordt pas morgen gepubliceerd. Mogelijk wordt er een curator benoemd die alle waardevolle spullen van Rens verkoopt om aan de schulden te voldoen.

Volgens de rechtbank moeten er bij een persoonlijk faillissement minstens twee schuldeisers zijn en moest duidelijk zijn dat Rens was opgehouden met terugbetalen.

Ratelband

Rens wenst zijn schuldeisers veel succes met het vorderen van de schulden. Volgens de voormalig presentator heeft hij geen rode cent en valt er bij hem dan ook niets te halen.

,,Ik heb nul inkomsten en leef van een AOW zoals elke 65-plusser", schrijft Rens op Facebook. Volgens hem is het nu de bedoeling dat zijn 'kostbaarste bezit' hem wordt ontnomen. ,,Helaas kan niemand dit doen omdat mijn dochter Djelisa en mijn vrouw Virginia dit zijn."

De zaak is een persoonlijke overwinning voor Rens' voormalige vriend Emile Ratelband die naar de rechter was gestapt om hem failliet te laten verklaren. Emile had al jaren nog 6000 euro van hem tegoed en geloofde niet dat hij het geld ooit nog terug zou zien. Hij wilde de tv-coryfee daarom persoonlijk 'ten val' brengen, zo zei de positiviteitsgoeroe in januari.

Machtsstrijd

Volgens  Rens is hij al 'tien jaar' persoonlijk failliet en heeft dan ook 'niemand deze rechtszaak gewonnen'. De 6000 euro schuld die Ratelband eiste is volgens Rens afgewezen.