Volledig scherm
© ANP

Peter Paul Muller laat
Gouden Kalf weer staan

Acteur Peter Paul Muller, die vorige week een Gouden Kalf won voor zijn titelrol in de film Bram Fischer, heeft zijn prijs niet mee naar huis genomen.

De acteur nam zijn prijs op de slotavond van het Nederlands Filmfestival wel in ontvangst, in tegenstelling tot vijf jaar geleden toen hij als winnaar voor de Beste Mannelijke Bijrol als volkszanger Martin Morero in Gooische Vrouwen niet eens kwam opdagen. Zijn regisseur, Will Koopman, nam de trofee in ontvangst. Uiteindelijk belandde het in een Amsterdams kinderziekenhuis. ,,Ik ben niet zo van de prijzen’’, zei Muller dit jaar bij de uitreiking.

Het tweede Kalf van de acteur staat nu thuis bij de regisseur van Bram Fischer, Jean van de Velde, die zelf werd onderscheiden als Beste Scenarist. Muller: ,,Op zijn verzoek ben ik naar de uitreiking gegaan. Maar het Kalf staat nu bij Jean thuis naast zijn eigen trofee. Vast een goed koppel.’’

  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”

poll

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

  • Glenn (5%)
  • Hans (70%)
  • Marjolein (25%)
1520 stemmen