Volledig scherm
© ANP Kippa

Peter van der Vorst in beeld als nieuwe programmadirecteur RTL

UpdatePresentator/producent Peter van der Vorst wordt mogelijk de nieuwe programmadirecteur van RTL. Van der Vorst doet het nieuws af als ‘een gerucht', maar zegt wel in gesprek met de zendergroep te zijn, zo liet hij vanavond weten in RTL Boulevard.

Van der Vorst deed ook de belofte binnenkort met meer nieuws te komen. ,,Dat is wat ik nu wil zeggen. Het lijkt mij zeker leuk, maar het heeft nogal wat gevolgen. Ik heb een bedrijf en wil dat goed afmaken.’’ Op de opmerking van reporter Marieke Elsinga of zij nu naast haar nieuwe baas stond, reageerde hij lachend: ,,Ik zou uitkijken met wat je nu zegt.’’

RTL laat in een reactie weten inderdaad met Van der Vorst in gesprek te zijn, maar er in dit stadium verder geen mededelingen over te willen doen.

Van der Vorst is mede-eigenaar van het productiebedrijf Vorst Media, dat hij in 2009 oprichtte en in 2016 aan Talpa verkocht. In 1995 verscheen hij voor het eerste op televisie in Showtime, een programma met Ursul de Geer. Vele programma's volgden, waaronder Mijn leven in puin, Van der Vorst ziet Sterren, Verslaafd!, Married at First Sight en Onschuldig?!.

Programmadirecteur Erland Galjaard (de man van Wendy van Dijk) kondigde een jaar geleden na 21 jaar zijn vertrek bij RTL aan. Deze maand trad hij in dienst bij Talpa als strategisch directeur.

  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.
  2. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.