Jaap en Petra nadat Jaap voor Marian koos.
Volledig scherm
Jaap en Petra nadat Jaap voor Marian koos. © KRO-NCRV

Petra: Ik glipte in het donker stiekem het huis van Jaap binnen

Boer Zoekt Vrouw-kandidate Petra pakte afgelopen zomer de kans in het geheim te daten met boer Jaap met beide handen aan. De twee brachten ‘heel wat uurtjes’ op zijn boerderij door nadat de bouvardiakweker zijn relatie met Marian zag stranden.

Tijdens de logeerweek.
Volledig scherm
Tijdens de logeerweek. © KRO-NCRV

Miljoenen kijkers van de populaire datingshow zagen boer Jaap dit seizoen constant twijfelen. Moest hij voor de ietwat bedachtzame blonde Marian gaan of voor de vrolijke brunette Petra? Jaap koos voor Marian maar bleef ook in het romantische Scandinavië wikken en wegen. Niet lang daarna was het Marian die een punt achter de romance met haar boer zette. ,,In de realiteit blijken we toch geen match te hebben en bleef er niet genoeg over voor een leven lang oud worden samen’', verklaarde ze.

En dus ging Petra maar wat graag in op een berichtje van Jaap met haar af te spreken. ,,De dagen waren kort, dus kon ik in het donker stiekem zijn huis binnenglippen. Het was fijn om hem weer te zien en bij hem op het erf te zijn. Jaap vertelde dat hij misschien wel een verkeerde keuze had gemaakt. Ik wist niet wat mij overkwam, die zag ik niet aankomen’', schrijft ze in een brief aan KRO-NCRV.

Weinig gevoelens

De afspraakjes met de nuchtere Noord-Hollander voelden voor Petra als ‘een unicum’. Elkaar in alle rust zonder camera’s leren kennen noemt ze dan ook bijzonder. Dat de boer toch besloot niet meer haar door te gaan, ‘kwam wel even aan’. ,,Spijtig maar waar vertelde Jaap mij dat hij niet verliefd op me is, en weinig gevoelens voor mij heeft’', gaat ze verder. Toch blijft ze positief. ,,Ondanks dat dit wel even aankwam weet ik die eerlijkheid erg te waarderen. Wat er niet is, is er niet. We hebben in elk geval een second chance gekregen, en daar ben ik dankbaar voor.’'

Zowel boer Jaap als Marian en Petra zijn nog op zoek naar hun grote liefde. ,,In het leven weet je nooit wat er op je pad komt, ook niet op het gebied van de liefde’', sluit Petra af.

Volledig scherm
© KRO-NCRV

Angela de Jong had het in De Ochtend Show to go over Jaap en de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw: