Volledig scherm
Phil Collins in het Goffertpark eerder dit jaar. © ANP

Phil Collins in rolstoel dag voordat hij valt tijdens concert

VideoHet lijkt niet zo goed te gaan met de 68-jarige Phil Collins, maar dat weerhoudt hem er niet van op te treden. Dit weekend werd hij gezien in een rolstoel, een dag voor hij van een stoel viel op het podium tijdens een concert.

De voormalig Genesis-frontman werd dit weekend in de Amerikaanse stad Charlotte voortgeduwd in een rolstoel door een assistent. Foto's daarvan zijn vandaag opgedoken in Engelstalige media. Een dag nadat hij in de rolstoel werd gezien, kwam hij hard ten val tijdens een optreden van zijn Still Not Dead Yet-tour. Collins nam plaats op een stoel op het podium, terwijl zijn 18-jarige zoon Nicholas een drumsolo uitvoerde. Ineens viel de zanger achterover. 

Op beelden van het incident, gepubliceerd door entertainmentsite TMZ, is gegil te horen vanuit het publiek. Mensen snelden naar de poplegende toe om hem te helpen. Hij stond weer op en stak zijn duim in de lucht om zijn publiek gerust te stellen.

Rugpijn

Collins hervatte het concert daarna en de negen optredens die hij nog tot half oktober heeft staan in de Verenigde Staten gaan ook door, ook al liet de zanger eerder weten vreselijke rugpijnen te hebben. 

Tijdens zijn concert in juni in Nederland oogde Collins al erg fragiel

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
16273 stemmen