Volledig scherm
Philip Freriks heeft tijdens het Radio 1-programma OVT live te horen gekregen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. © ANP Kippa

Philip Freriks hakt snel de knoop door over column bij VPRO

UpdatePhilip Freriks heeft zijn ‘live ontslag’ uitgepraat met de VPRO en besluit op korte termijn of hij nog door wil gaan met zijn column voor het radioprogramma OVT. ,,Van de VPRO mag ik door. Nu is het vooral onderwerp van een gesprek met mezelf’’, reageert de columnist.

Freriks kreeg gisteren tijdens de uitzending van het NPO Radio 1-programma tot zijn verbazing te horen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. Een klap in zijn gezicht. ,,Ik heb dan ook meteen mijn biezen gepakt en ben boos de studio uitgelopen’’, reageert hij tegen deze site.

De columnist zegt wel in het voorjaar met de VPRO te hebben gediscussieerd over de toekomst van zijn radiocolumn. ,,Ik zag dat als een voortzetting voor een vervolggesprek. De eindredacteur van OVT is daar echter nooit op terug gekomen. Tot zondagochtend dus. Dit was voor mij totaal onverwacht.”

Freriks is blij met de excuses die de VPRO zondag na het voorval maakte. ,,Het is duidelijk een groot misverstand. Mogelijk krijgt mijn bijdrage toch een vervolg. Dat moet nog blijken.” Die beslissing ligt vooral bij hemzelf. ,,Met de VPRO is het inmiddels uitgesproken, maar nu moet ik nog bedenken of ik de column wil voortzetten.” Freriks hakt op korte termijn de knoop door.