Volledig scherm
Piet Paulusma. © ANP Kippa

Piet Paulusma tekent contract bij MAX live op tv: ‘We gaan er een mooie tijd van maken’

Piet Paulusma heeft vandaag live op tv zijn overstap naar Omroep MAX bekrachtigd. Onder het toeziend oog van de camera's van Tijd voor MAX tekenden hij en zijn nieuwe baas Jan Slagter de contracten. Vervolgens was het tijd voor champagne, confetti en bloemen.

,,Piet gefeliciteerd, wij zijn erg blij dat je bij MAX komt werken", sprak Slagter na het zetten van de laatste paraafjes. ,,Ik ben blij om bij jullie te komen", reageerde de weerman vervolgens. ,,We gaan er een hele mooie tijd van maken."

Gisteren liet Piet Paulusma aan deze site weten zijn carrière voort te zetten bij de publieke omroep. Vanaf 1 januari is hij elke doordeweekse dag rond de klok van 17.55 uur te zien op NPO 1.

Paulusma was al langer in onderhandeling met MAX-baas Jan Slagter. Die wilde hem graag inlijven, maar Paulusma zou te duur zijn voor de publieke omroep.

Piet Paulusma kreeg begin dit jaar te horen dat hij op 30 december zijn laatste weerbericht presenteert op SBS6. Talpa, eigenaar van de zender, had niet de behoefte om het contract met de Fries te verlengen. Daardoor komt er na een samenwerking van 23 jaar een einde aan Piets Weer op SBS6.