Volledig scherm
Pieter Gabriel. © Foto Ruud Voest

Pieter Gabriel (15) maakt openingsmuziek Eurovisie Songfestival

Voor dj-talent Pieter Gabriel kan het jaar al niet meer stuk. De organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam heeft de tiener gevraagd mee te werken aan de muziek die te horen is tijdens de opening van de finale op 16 mei. Dat heeft uitvoerend producent Sietse Bakker vandaag bekendgemaakt tijdens een muziekconferentie op Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De pas 15-jarige Pieter werkt samen met Eric van Tijn, die hoofdverantwoordelijk is voor de begeleidende muziek tijdens het songfestival, aan een speciale muziekproductie. Het nummer is te horen tijdens de vlaggenparade, als alle deelnemers van de finale zich aan het begin van de show een voor een melden.

,,De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren", zegt Sietse Bakker. ,,Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj's en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans hun talenten aan de wereld te tonen. Daarnaast laat de samenwerking met Eric van Tijn zien dat we als het Eurovisiesongfestival een brug weten te slaan tussen het vakmanschap van het jonge en het ervaren talent."

Pieter noemt de kans ‘een hoogtepunt’ in zijn nog prille carrière. ,,Ik ben er trots op dat ik op deze manier, samen met Eric, een bijdrage mag leveren aan het grootste televisie-evenement ter wereld.” 

Over Pieter Gabriel

De 15-jarige Pieter Gabriel is geen onbekende in de wereld van de dancemuziek. Zo stond hij al voor een groot publiek tijdens Amsterdam Dance Event 2016. In 2018 bracht de jonge dj zijn debuutsingle Forever uit, samen met FOURCE. Datzelfde jaar trad hij op tijdens het Kerst Muziekgala.

Eurovisiesongfestival 2020

De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei. De finale is op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. 

  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’