Volledig scherm
Mariah Carey © Getty Images

Pijnlijk: opperdiva Mariah Carey die er met de pet naar gooit

Na een hoop commentaar van publiek valt ook haar voormalige choreograaf Mariah Carey aan om haar ongeïnspireerde, lusteloze optredens van de afgelopen tijd. De doodsteek voor haar carrière? De opperdiva haalt haar schouders erover op.

Slechts een lusteloos pasje hier en daar, een verveelde blik, dansers die de boel redden én haar microfoon voor haar mond moeten houden. Mariah Carey (47) mag dan de ultieme diva van de popindustrie zijn, hoe bont ze het de afgelopen tijd tijdens optredens maakt is ronduit pijnlijk te noemen. Dat vindt niet alleen een hele horde fans, maar ook Careys voormalige choreograaf Anthony Burrell. ,,Wanneer ze iets niet wil, doet ze het ook niet. Ze geeft een lusteloos optreden en ze geeft er geen fuck om. Haar sterrenstatus wordt aangetast", aldus de danser, die zelf eerder dit jaar aan de kant werd geschoven. Volgens hem wordt de zangeres nu omringd door een onervaren team en tast dat haar status aan. ,,Ze wordt niet begeleid of geregisseerd. Ze is weer terug bij af."

Door de ongeïnspireerde taferelen op de bühne wordt de zangeres, die nog altijd teert op de enorme successen die ze vooral in de jaren 90 kende, op sociale media neergesabeld. Gekscherend ‘roemen’ mensen haar ‘zeer energiezuinige’ manier van concerteren.

Chaise longue

Mariah zelf lijkt er niet van wakker te liggen. Niet vreemd: er bestaat in de muziek vrijwel geen grotere diva dan Carey. Liever nog dan op het podium te stáán, vleit ze zichzelf al zingend op een chaise longue, gedragen door een legertje dansers. Vorig jaar doken beelden hoe ze backstage door haar ‘onderdanen’ op een bureaustoel werd rondgereden, zodat zij haar energie kon sparen.

Haar eisenlijstjes zijn al jaren een genot om te lezen. Mariah ‘doet’ geen trappen, reist alleen in privéjets met een enorme entourage in haar kielzog en wenst confetti in de vorm van vlinders in haar kleedkamer – waarvoor precies is niet duidelijk. Diva Carey kwam bij een kerstshow in Londen alleen opdagen als er twintig witte kittens en honderd witte duiven voor haar waren geregeld. Ze slaapt bovendien in een kamer met twintig luchtbevochtigers naast haar bed om haar stembanden in perfecte conditie te houden.

Quote

Ik ben letterlijk niet geschikt om te overleven in de echte wereld

Mariah Carey

Een stemcoach met wie ze een tijdje mee samenwerkte, beschreef eens dat de meervoudig Grammy-winnares nooit zelf een glas aan haar lippen zet, maar iemand in dienst heeft die haar steeds een drankje met een rietje aanreikt. Tegen een journalist die Carey ooit vroeg of ze de tijd niet mist waarin ze nog anoniem met de bus kon reizen, blafte ze: ‘De bus?! Ik ben weleens in een bus geweest – dat nóóit meer’.

Mensen die kritiek op haar uiten, begrijpen haar gewoon niet, concludeerde ze dit jaar in een interview. ,,Net zoals ik mensen niet begrijp die een kantoorbaan hebben. Geen idee hoe ik dat zou moeten doen. Ik ben letterlijk niet geschikt om te overleven in de echte wereld.’’

  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”

poll

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

  • Glenn (6%)
  • Hans (68%)
  • Marjolein (27%)
388 stemmen