Volledig scherm
Pippa en Kate. © FOTO'S BRUNOPRESS

Pippa en Kate voorbeeld voor anorexia-meisjes

UpdateDe zusjes Middleton staan veel in de belangstelling van de media. Los van het feit dat Kate getrouwd is met prins William, worden de jonge vrouwen geprezen om hun schoonheid en goede stijl. Maar de verheerlijking blijkt ook een keerzijde te kennen: hun foto's circuleren op pro-anorexia websites.

Veel jonge meisjes zien de Middletons en hun slanke lichamen als ideaal, zo schrijft FOX News op zijn website. Op steeds meer sites zijn foto's te zien van Kate en Pippa met verschillende 'aanmoedigende' teksten.

Zo staat er onder een foto van Kate: Honger jezelf uit om er zo goed uit te zien. En onder een foto van Pippa in haar jurk op het huwelijk van haar zus: Word dun, of sterf terwijl je het probeert.

Thinspiration
Nu Kate en Pippa mensen met een eetstoornis inspireren, wordt er gediscussieerd over de gezondheid van de populaire zusjes. Zijn ze eigenlijk te dun en geven ze het verkeerde voorbeeld?

Experts leggen uit dat veel anorexia-meisjes er van dromen om het lichaam van een beroemdheid te hebben. In het verleden waren dat bijvoorbeeld Victoria Beckham en Mary-Kate Olsen. Nu zijn het de Middletons die als zogenoemde 'thinspiration' dienen.

Sportief
Het is algemeen bekend dat Kate en Pippa van sporten houden. Zo rent Pippa elke dag hard. Dit verklaart waarom ze beiden zo goed in vorm zijn. Of de dames ook zelf een eetprobleem hebben, is niet bewezen.

Dat ze een voorbeeld zijn voor meisjes met een eetstoornis is wel een probleem volgens experts. Het is de droom van ieder meisje om ooit een prins te trouwen. Als ze voorgeschoteld krijgen dat dat door uithongering kan, zullen ze dat proberen.
 
Juiste voorbeeld
Het is haast onmogelijk om alle pro-anorexia websites op te sporen en ook om ze te sluiten. En dus ligt er nu ook een zware last op de schouders van de zusjes om op dit gebied het juiste voorbeeld te geven.

Volledig scherm