'Planet Earth, maar dan in Nederland'

de wilde stadOverstekende kreeften, vallende eendjes en een vos in het Vondelpark. De film De Wilde Stad, die vanaf donderdag in de bioscoop draait, toont de natuur in Amsterdam. ,,En alle drama's die daarbij horen."

Een tijdje terug liep Michael Sanderson (34) langs de Hofvijver in Den Haag. ,,Ik zag het gebeuren, zo voor mijn neus", refereert hij aan een minidrama in de stad: een meeuw vloog op een nest meerkoetjes, pikte er een kleintje uit en slikte het weg. Om terug te keren voor een volgend hapje. ,,Terwijl vader en moeder meerkoet vochten om de meeuw uit hun nest te houden."

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.