Volledig scherm
© AFP/Instagram

Poetin nodigt Elton John uit voor gesprek homorechten

De Russische president Vladimir Poetin heeft een kort telefonisch onderhoud gehad met de Britse zanger Elton John. De bewindsman belde de ster op met de mededeling dat hij binnenkort welkom is in regeringscentrum Kremlin om te praten over homorechten in Rusland.

Elton John maakte de toezegging van Poetin bekend via zijn Instagram-account. Bij een foto van de president schreef hij 'dank dat u een handreiking doet en ik kijk erg uit naar onze ontmoeting: een gelegenheid waar we onder vier ogen kunnen discussiëren over gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen in Rusland'.

Volgens Britse media, die het Kremlin om een eerste reactie vroegen, betekent het gesprek niet dat Poetin de standpunten van Elton onderschrijft. Wanneer het gesprek zal plaatsvinden is nog onduidelijk.

Andere gedachten
Elton John wil de Russische president Poetin ontmoeten om met hem in gesprek te gaan over zijn 'belachelijke' houding ten opzichte van homorechten. ,,Ik wil een poging doen om hem van gedachten te laten veranderen. Ik wil graag thee met hem drinken en met hem in gesprek gaan'', zei John dit weekeind in een interview met BBC. ,,Ik zou tegen hem willen zeggen: 'Kom op, homoseksuelen zijn niet de vijand. Er zijn veel grotere problemen in de wereld dan homo's. Wees tolerant naar anderen, laten we samenwerken om de wereld te verbeteren en veroordeel homo's niet''.

De 68-jarige Britse zanger is momenteel samen met zijn man David Furnish in Oekraïne. Hij woonde zaterdag een congres, het Yalta European Strategy Forum, bij in de hoofdstad Kiev waar hij sprak over tolerantie en diversiteit.