Volledig scherm
© AFP/Instagram

Poetin nodigt Elton John uit voor gesprek homorechten

De Russische president Vladimir Poetin heeft een kort telefonisch onderhoud gehad met de Britse zanger Elton John. De bewindsman belde de ster op met de mededeling dat hij binnenkort welkom is in regeringscentrum Kremlin om te praten over homorechten in Rusland.

Elton John maakte de toezegging van Poetin bekend via zijn Instagram-account. Bij een foto van de president schreef hij 'dank dat u een handreiking doet en ik kijk erg uit naar onze ontmoeting: een gelegenheid waar we onder vier ogen kunnen discussiëren over gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen in Rusland'.

Volgens Britse media, die het Kremlin om een eerste reactie vroegen, betekent het gesprek niet dat Poetin de standpunten van Elton onderschrijft. Wanneer het gesprek zal plaatsvinden is nog onduidelijk.

Andere gedachten
Elton John wil de Russische president Poetin ontmoeten om met hem in gesprek te gaan over zijn 'belachelijke' houding ten opzichte van homorechten. ,,Ik wil een poging doen om hem van gedachten te laten veranderen. Ik wil graag thee met hem drinken en met hem in gesprek gaan'', zei John dit weekeind in een interview met BBC. ,,Ik zou tegen hem willen zeggen: 'Kom op, homoseksuelen zijn niet de vijand. Er zijn veel grotere problemen in de wereld dan homo's. Wees tolerant naar anderen, laten we samenwerken om de wereld te verbeteren en veroordeel homo's niet''.

De 68-jarige Britse zanger is momenteel samen met zijn man David Furnish in Oekraïne. Hij woonde zaterdag een congres, het Yalta European Strategy Forum, bij in de hoofdstad Kiev waar hij sprak over tolerantie en diversiteit.

 1. Presentatrice maakt prins George (6) belachelijk vanwege balletlessen, kijkers woest

  Presenta­tri­ce maakt prins George (6) belache­lijk vanwege balletles­sen, kijkers woest

  Good Morning America-presentatrice Lara Spencer (50) heeft zich de woede van duizenden kijkers op de hals gehaald na het publiekelijk belachelijk maken van prins George, de derde in lijn voor de Britse troonopvolging. Spencer barstte gisteravond in lachen uit toen ze onthulde dat de 6-jarige zoon van William en Kate Middleton balletlessen gaat volgen. ,,Jongetjes uitlachen omdat ze dansen, dat is zo triest!”
 2. Hele nacht én dag in de rij voor concert in Ziggo Dome: dit zijn de Ariana Grande-diehards
  FOTOSERIE

  Hele nacht én dag in de rij voor concert in Ziggo Dome: dit zijn de Ariana Gran­de-die­hards

  Ariana Grande treedt vanavond, morgen én 11 september op in de Ziggo Dome. De fans kunnen haast niet wachten. Voornamelijk jongeren, afkomstig uit Nederland, maar ook uit Duitsland en Italië zitten, liggen en staan al sinds de vroege uurtjes massaal voor de deur van de concerthal in Zuidoost. De deuren gaan pas om 18.30 uur open, maar vannacht lagen er al enkele die-hards voor de deur.