Volledig scherm
Natka (blond haar), Julka (zwart haar) en Gefi (rood haar) van de Poolse meidengroep My3 © facebook.com/my3oficjalnie

Polen komt met bijna exacte K3-kopie

Polen heeft een regelrechte kopie gelanceerd van het immens populaire Vlaamse kleuterpoptrio K3. De zangeressen die in Polen kinderharten sneller moeten laten kloppen zijn Natka, Julka en Gefi. En de groep heet geen K3 maar My3. 

Volledig scherm
De zangeressen van K3 Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe De Pillecyn. © ANP Kippa

De meisjes van de Poolse K3-kopie brachten vandaag hun eerste single Mammajé uit. Een titel die veel doet denken aan het K3-nummer MaMaSé. Volgens Studio 100, de bedenker van onder andere K3, Kabouter Plop en Piet Piraat, werd met een externe partner aan een Poolse versie van de meidengroep gewerkt. Het bedrijf had alleen geen idee dat de groep zo snel gelanceerd zou worden, aldus Studio 100 in reactie tegen VTM Nieuws.

Op de singlehoes van My3 is te zien dat niet alleen de haarkleur van Hanne, Marthe en Klaasje is gekopieerd, maar ook de manier waarop hun haar is geknipt en gestyled is exact hetzelfde. Ook de trossen ballonnen en de jurkjes met daarop regenbogen lijken uit de videoclip 10.000 luchtballonnen te zijn gekopieerd. 

Tekst gaat verder onder de video

Toeval

Volgens Studio 100 berust de K3-kopie niet op louter toeval. ,,Studio 100 was eerder in onderhandeling over een Poolse versie van K3 met een externe partij”, zegt PR-Manager Jan Pieter Boodts tegen de Vlaamse nieuwszender. ,,We zijn echter verrast door de snelheid waarmee en de manier waarop deze externe partij dit nieuwe initiatief naar buiten brengt.”

Volgens Boodts is al contact opgenomen met het Poolse bedrijf. ,,We zullen op zeer korte termijn rond de tafel gaan zitten om samen in Polen een succes van dit project te maken.''