Volledig scherm
Jussie Smollett. © Richard Shotwell/Invision/AP

Politie onderzoekt beelden na mishandeling acteur Jussie Smollett

De politie van Chicago heeft foto's vrijgegeven waarop twee mensen te zien zijn die mogelijk iets te maken hebben met de gewelddadige aanval op Empire-acteur Jussie Smollett. ,,Op deze beelden van een beveiligingscamera is de aanval zelf niet te zien, maar deze personen begaven zich wel in de nabijheid van de plek waar het gebeurde,” meldt de politie erbij.

Smollett werd enkele dagen geleden in Chicago aangevallen door twee mannen die hem in elkaar sloegen, zijn hoofd in een strop duwden en een onbekende chemische stof over hem heen goten. Ook zouden ze hebben geroepen dat Smollett in ‘MAGA country’ was. Hiermee wordt verwezen naar de slogan waarmee president Donald Trump campagne voerde, Make America Great Again (MAGA). 

Smollett is zwart en openlijk homoseksueel. Hij zou zijn belaagd nadat de broodjeszaak Subway verliet. De twee mannen riepen hem onder meer toe: ,,Ben jij die vieze zwarte flikker uit Empire?” De twee belagers waren allebei blank en droegen skimaskers. 

De acteur hield aan de aanval onder meer een gekneusde rib over en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Naar omstandigheden zou de acteur het goed maken. Smollett had eerder in de week ook al een anonieme dreigbrief ontvangen. Inlichtingendienst FBI helpt de politie van Chicago bij het onderzoek, meldt Variety.

De aanval bracht een schokgolf van verontwaardiging in Hollywood teweeg. Smollett is naast acteur ook muzikant en zet zich in voor lhbt-rechten en HIV-preventie.