Volledig scherm
© Google

Poppodium Sugar Factory sluit per direct haar deuren

Poppodium Sugar Factory in Amsterdam is failliet en sluit per direct de deuren. De eigenaren verklaren de laatste maanden alles op alles te hebben gezet om het voortbestaan van de club te bewaken, maar de middelen bleken onvoldoende.

Financieel ging het al langer niet goed met de club. Veertien jaar geleden werd Sugar Factory opgericht met als doel om livemuziek, theater en clubevenementen samen te brengen. Vanwege achterblijvende exploitatie is de organisatie nu genoodzaakt om een faillissement aan te vragen. De eigenaren hebben opties onderzocht voor een eventuele doorstart, maar dat blijkt vanwege schulden niet mogelijk. Het faillisement treft vijftig personeelsleden en freelancers.

Het podium gaf plek aan organisaties om clubnachten en concerten te organiseren en had daarnaast ook een eigen programma. Onder anderen de artiesten Lily Allen, Joss Stone en Elijah Wood zijn door de jaren heen de revue gepasseerd.

Volledig scherm
Poppodium Sugar Factory in Amsterdam is failliet en sluit per direct de deuren. De eigenaren verklaren de laatste maanden alles op alles te hebben gezet om het voortbestaan van de club te bewaken, maar de middelen bleken onvoldoende. © EPA
  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.