Volledig scherm
© Powned

Powned-verslaggever stapt op: 'Klaar met kleuter-tv'

Powned-verslaggever Tom Staal hangt per direct zijn roze microfoon aan de wilgen, laat hij weten op Facebook. Reden is dat hij zich niet kan vinden in de opdrachten die hij krijgt van de omroep. Zijn laatste klus zou een item met politici zijn over de trui van Mark Rutte bij de Toppers. Hij paste daarvoor: ,,Het is kleuter tv zonder ook maar een enkel doel."

Volledig scherm
Tom Staal © Screenshot Powned

Staal was voor één dag in de week verbonden aan de shockomroep. Hij ergerde zich al langer aan hoe Powned van zijn diensten gebruik maakte. ,, Soms had ik werk, vaak zat ik een dag niets te doen", zegt hij tegen De Utrechtse Internet Courant. ,,Vreemd genoeg ben ik de afgelopen vijf weken één keer ingezet en dat was toen ik toch al voor ze in Turkije bij Ebru Umar zat."

De andere dagen werd Staal telkens afgezegd. ,,Dat is een keer leuk, want je factureert gewoon het volledige bedrag. Een tweede keer kun je ook nog hebben, maar daarna wordt het vervelend. Je wilt aan de slag, wat maken."

Kleuter-tv

Quote

Ik hou van humor en harde journalis­tiek, maar het moet wel ergens over gaan.

Tom Staal
Volledig scherm
Powned-voorzitter Dominique Weesie © Marco Okhuizen

Uiteindelijk mocht hij dinsdag wel weer aan de slag, maar kreeg hij de klus om politici te vragen naar de outfit van Rutte bij de Toppers. ,,Toen was het klaar voor me. Ik heb Powned laten weten dat ik klaar ben met deze kleuter-tv, want dat is het helaas geworden bij Powned, het is kleuter-tv zonder ook maar een enkel doel. Ik hou van humor en harde journalistiek, maar het moet wel ergens over gaan."

Het item heeft Staal ook niet meer gedraaid. ,,Ik heb de directeur Mackloet en voorzitter Weesie laten weten dat ze me niet meer hoeven te bellen. Kom op zeg, het mag toch wel ergens over gaan?"

Powned-voorzitter Dominique Weesie was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar.