Volledig scherm
Prins Charles en Meghan Markle. © AFP

Prins Charles brengt Meghan naar het altaar

UpdateDe Britse kroonprins Charles zal Meghan Markle (36) morgen naar het altaar brengen, nu haar vader om gezondheidsredenen niet bij haar huwelijk met prins Harry aanwezig kan zijn. 

Uit een officiële verklaring van Kensington Palace blijkt dat de voormalige Suits-actrice haar toekomstige schoonvader Charles heeft gevraagd om haar naar het altaar te begeleiden tijdens de plechtigheid in St. George's Chapel. ,,De prins van Wales is blij om mevrouw Markle op deze manier welkom te heten in de Koninklijke familie'', laat het paleis weten.

Thomas Markle zou zijn dochter tijdens de huwelijksceremonie eigenlijk naar het altaar brengen. Gisteren liet Meghan weten dat haar vader de Royal Wedding niet kan bijwonen. Hij onderging woensdag een hartoperatie.

Feministe

Overigens loopt de Amerikaanse brunette niet het hele stuk in St. George's Chapel met Charles aan haar zij. Volgens CNN heeft Meghan als feministisch statement zelf besloten deels zonder aanstaande schoonvader door de kerk te lopen. Tijdens het eerste gedeelte wordt ze vergezeld door bruidsmeisjes.

Volledig scherm
Prins Charles zal zijn toekomstige schoondochter 'weggeven'. © GC Images

,,Het is verdrietig dat mijn vader ons huwelijk niet zal bijwonen. Ik heb altijd om hem gegeven en hoop dat hij de ruimte krijgt om zich op zijn gezondheid te focussen", verklaarde Meghan gisteren. ,,Ik wil iedereen bedanken voor alle steun."