Volledig scherm
© AFP

Prins Charles riddert superslanke sixtiesmodel Twiggy

De Britse prins Charles heeft vandaag het legendarische model Twiggy geridderd voor haar verdiensten in de mode- en kunstwereld en haar inzet voor goede doelen. Tijdens een plechtigheid in Buckingham Palace overhandigde hij de 69-jarige Lesley Hornby, zoals Twiggy echt heet, de onderscheiding.

De superster van de jaren 60 mag zich nu Dame Commandeur van het Britse Rijk (DBE) noemen. Prins Charles reikte de onderscheiding uit naam van koningin Elizabeth uit. Tijdens de ceremonie zei de prins tegen Twiggy: ,,Het werd wel eens tijd dat jij dit kreeg.” ,,Ik moet een beetje giechelen van de onderscheiding”, zei Twiggy later tegen ITV News. Maar wel wil ze voortaan aangesproken worden met haar nieuwe titel. ,,Officieel is het Dame Lesley maar noem me maar Dame Twiggy, ik vind dat dat het beste klinkt.”

Twiggy was niet de enige hooggewaardeerde ster van de dag. De Britse acteur Jim Carter, die de butler speelt in de kostuumdramaserie Downton Abbey, heeft ook een onderscheiding ontvangen uit handen van prins Charles. Carter mag zich nu officier in de 'most excellent order of the British Empire' (OBE) noemen vanwege zijn verdiensten voor de dramawereld.

Volledig scherm
Het vroegere, superslanke fotomodel Twiggy Lawson in 1967. © ANP

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
30042 stemmen