Volledig scherm
Prins Charles © ANP

Prins Charles steekt Australië hart onder de riem

Prins Charles heeft via Instagram zijn medeleven gedeeld met de slachtoffers van de bosbranden in Australië. In een twee minuten durende toespraak deelt de prins namens hem en zijn vrouw Camilla een boodschap voor het Australische volk.

De Britse troonopvolger spreekt zijn droevenis uit voor alle mensen die alles zijn kwijtgeraakt, alle mensen die om het leven zijn gekomen en de Australische natuur die is vernietigd door de bosbranden.

De prins uit ook zijn bewondering voor het Australische volk, en steekt ze een hart onder de riem. ,,We weten allemaal hoe ontzettend speciaal en veerkrachtig het Australische volk is. Dus ik weet dat ondanks deze verschrikkingen jullie een manier vinden om er uit te komen. Alles dat ik kan zeggen is dat wij aan jullie denken en voor jullie bidden. Ik ben heel trots dat ik jullie ken.”

Eerder deelden ook prins William, zijn vrouw Catherine en prins Harry en zijn vrouw Meghan hun verdriet over de Australische bosbranden.

A message from HRH The Prince of Wales to the people of Australia. For support and information about how to donate to the Australian bushfire relief efforts, visit www.redcross.org.au/ @redcrossau Watch the full video in IGTV. Photos © Press Association

19.4k Likes, 595 Comments - Clarence House (@clarencehouse) on Instagram: "A message from HRH The Prince of Wales to the people of Australia. For support and information..."