Volledig scherm
De prins wil graag een exclusieve kinderbibliotheek voor zijn neefjes en nichtje opzetten. © PR/ Brunopress (fotomontage)

Prins Harry doet neefje Louis kinderboekje van 8500 euro cadeau

Prins Harry heeft een bijzonder cadeau voor zijn neefje Louis gekocht, dat hij kreeg nadat hij gedoopt was. 'Ome' Harry tikte een exemplaar van de eerste editie van Winnie the Pooh op de kop en betaalde daarvoor maar liefst 8500 euro. 

Volledig scherm
© PR

De Britse prins wil graag een exclusieve kinderbibliotheek voor zijn neefjes George en Louis en nichtje Charlotte opzetten, om hiermee zijn overleden moeder Diana te eren, meldt Page Six.

Volgens een vriend van Harry is het voorlezen van een verhaaltje voordat hij ging slapen een van zijn fijnste herinneringen aan zijn overleden moeder. ,,Ze hield ontzettend van klassieke kinderboeken, wat hem op het idee bracht om een verzameling aan te leggen voor prins George, prinses Charlotte en prins Louis. De bedoeling is dat het boekjes zijn van een eerste druk."

Harry is zelf ook groot fan van de boeken van A.A. Milne, de auteur van
Winnie the Pooh. De prins is momenteel in Dublin met zijn vrouw Meghan Markle. De prins en de hertogin van Sussex ondernemen verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur en ondernemerschap. Ze bezoeken onder meer het Gaelic sports festival en de universiteit van Dublin, het Trinity College.

Volledig scherm
Prins Louis © AFP
  1. 'Hysterische' Whoopi Goldberg ruziet met talkshowgast over Donald Trump

    'Hysteri­sche' Whoopi Goldberg ruziet met talkshow­gast over Donald Trump

    Amerika is in rep en roer vanwege de rel die Sister Act-actrice Whoopi Goldberg (63) heeft veroorzaakt in de dagelijkse talkshow The View, waarvan ze een van de presentatrices is. Goldberg kreeg het aan de stok met Jeanine Pirro, een rechter die haar eigen televisieshow heeft en voorheen een Republikeins politica was. Onderwerp van gesprek was de Amerikaanse president Trump, wat leidde tot zeer verhitte discussies.