Prins Philip (98) voor Kerstmis uit het ziekenhuis ontslagen

VideoDe echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II heeft vlak voor de kerst het ziekenhuis verlaten in Londen. De 98-jarige prins Philip was daar vrijdag opgenomen. Wat hem precies mankeerde, is niet bekendgemaakt.

De hoogbejaarde hertog van Edinburgh verliet lopend het King Edward VII ziekenhuis. Hij stapte daarna in een donkergroene Land Rover. Het koninklijk huis liet later weten dat Philip is teruggekeerd naar landgoed Sandringham. Daar brengt de koninklijke familie traditioneel de kerst door.

De zoon van Philip, prins Charles, stelde maandag al dat zijn vader het goed maakte. ,,Als je zijn leeftijd bereikt, werken dingen niet zo goed meer. Er wordt goed voor hem gezorgd in het ziekenhuis”, zei de kroonprins tegen verslaggevers.

Philip is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgenomen in het ziekenhuis voor uiteenlopende medische problemen. De prins was in januari ook betrokken bij een verkeersongeval. Toen botste hij met zijn Land Rover op een andere wagen, waardoor een van de inzittenden haar pols brak. Philip bood later excuses aan en leverde zijn rijbewijs in.

Volledig scherm
Prins Philip. © REUTERS