Volledig scherm
Prins Philip, de hertog van Edinburgh, zat gisteren alweer achter het stuur van een nieuwe Landrover. © EPA

'Prins Philip heeft niet eens sorry gezegd’

Prins Philip heeft na het auto-ongeluk van afgelopen donderdag geen verontschuldigingen aangeboden. Het koninklijk paleis nam evenmin contact op met de slachtoffers en stuurde hen ook geen kaartje of bloemen. 

Dat zegt Emma Fairweather, een van de inzittenden van de auto waarmee Philip in botsing kwam, in een ‘world exclusive' interview met de Britse tabloid Sunday Mirror. De krant brengt het verhaal groot op de voorpagina.

De koningsgezinde Fairweather, die vandaag haar 46e verjaardag viert, uit in het vraaggesprek haar diepe teleurstelling over het gebrek aan empathie van de hertog van Edinburgh. Volgens Buckingham Palace was er contact met de slachtoffers van het ongeluk - Emma brak haar pols, de bestuurder van de auto verwondde haar knie - maar volgens Fairweather kreeg ze alleen een telefoontje van de politie.

Ze had een belletje verwacht van de koningin of van prins Philip zelf en op zijn minst een bloemetje en/of kaartje. ,,Het zou heel veel betekenen als prins Philip sorry zou zeggen, maar ik weet niet eens of het hem wel spijt’’, aldus de vrouw. ,,Ik houd van de koninklijke familie maar ik word genegeerd en ik heb heel veel pijn. Hoeveel moeite is het om mij een kaart en een bos bloemen te sturen?’’

Tekst gaat verder onder de tweet.

Geen voorrang

Prins Philip kwam donderdag met zijn robuuste Land Rover Freelander vanaf een zijweg plotseling de hoofdweg opgereden bij landgoed Sandringham. Daarbij gaf hij geen voorrang aan de Kia waarin Emma Fairweather zat na een dagje uit zat met een vriendin, die de auto bestuurde. Achterin was de baby van de vriendin. De Kia botste op de auto van de prins, waarna de Land Rover kantelde en beide auto's in de berm belandden.

De prins kreeg gisteren al flinke kritiek nadat hij was gefotografeerd achter het stuur van een nieuwe Landrover en geen veiligheidsgordel leek te dragen.  

Volledig scherm
De Landrover van prins Philip op zijn kant naast de A149 bij landgoed Sandringham in Norfolk. © REUTERS