Volledig scherm
Prinses Alexia, de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, viert vandaag haar veertiende verjaardag. © ANP

Prinses Alexia viert haar veertiende verjaardag

Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, kortweg prinses Alexia, viert vandaag haar veertiende verjaardag. De dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zal zoals gebruikelijk haar verjaardag in besloten kring vieren. Daarbij wordt ze vast toegezongen door haar zussen, Trijntje Oosterhuis onthulde onlangs dat de dochters van het koningspaar ‘prachtig kunnen zingen’.

Alexia zal haar verjaardag vandaag ook doorbrengen op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Ze moet nog een paar weken tot de zomervakantie in haar tweede schooljaar. Ook haar oudste zus, kroonprinses Amalia, zit op die school, weliswaar in het vierde schooljaar.  Ariane, de jongste, zal na de zomervakantie naar dit gymnasium gaan. Alexia is de tweede in lijn voor troonopvolging. Naast zingen houdt ze ook van gitaar spelen, paardrijden en hockey.