Prinses Ariane op de fiets naar eerste dag in de brugklas

videoDe eerste schooldag voor prinses Ariane op de middelbare school is aangebroken. Ze vertrok vandaag op de fiets naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Koning Willem-Alexander legde haar eerste meters voor paleis Huis ten Bosch vast.

Ariane zwaait naar haar vader terwijl ze op haar omafiets met blauwe krat op weg naar school gaat. De koning maakte eerder ook soortgelijke video's van de eerste schooldagen van Amalia en Alexia, die respectievelijk met roze en groene fietskrat op weg gingen.

De jongste dochter van Willem-Alexander hoeft een stuk minder ver te fietsen dan haar zussen op hun eerste schooldag. Ze moet ruim 5,5 kilometer afleggen terwijl Amalia en Alexia nog 11 kilometer moesten fietsen vanaf De Eikenhorst. Het koninklijk gezin verhuisde eerder dit jaar naar Paleis Huis ten Bosch.

De 12-jarige Ariane kon volgens haar ouders niet wachten tot ze naar de brugklas mocht. ,,Ze is er helemaal klaar voor", zeiden koningin Máxima en koning Willem-Alexander voor de vakantie tijdens de jaarlijkse ontmoeting met de pers.

Volledig scherm
Prinses Ariane. © RVD
  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Adra Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’