Prinses Beatrix feliciteert koning via video-verbinding, familieleden zingen hem toe

VIDEOPrinses Beatrix heeft vandaag op de 53ste verjaardag van haar oudste zoon koning Willem-Alexander voor het eerst in de coronacrisis van zich laten horen. De prinses nam verrassend deel aan de nationale toost door vanuit kasteel Drakensteijn in Lage Vuursche via een videoverbinding in te bellen bij Huis ten Bosch.

,,Lieve Alexander’’,  zo begon prinses Beatrix het toostmoment om 16.00 uur. ,,Wie had ooit gedacht dat ik jou op je verjaardag op deze manier zou feliciteren? Ik wens je heel veel liefs en alle goeds.”

Ze was niet de enige van de koninklijke familie die op die manier de koning feliciteerde. Ook prins Constantijn en prinses Laurentien en de Apeldoornse neven en hun echtgenotes, die eigenlijk met zijn allen vandaag Koningsdag gevierd zouden hebben in Maastricht, meldden zich via video voor de bijzondere toost. Vanuit Londen, waar haar dochters hun digitale schooldag hebben, deed ook prinses Mabel mee.

De koninklijke familie.
Volledig scherm
De koninklijke familie. © NPO1

Zingen

Nadat de familieleden de koning uitgebreid hadden gefeliciteerd, begonnen zowel koningin Máxima, de prinsesjes, prinses Beatrix en de overige familieleden ‘lang zal die leven’ te zingen voor Willem-Alexander.

Prinses Beatrix (81) houdt zich naar verluidt strikt aan de richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld om de verspreiding van het coronavirus af te remmen en om mensen die vanwege hun leeftijd of gezondheid extra kwetsbaar te zijn te beschermen. De prinses was na 4 maart, toen ze samen met schoondochter prinses Mabel bij de uitreiking van de Prins Friso Prijs was, niet meer in het openbaar gezien.

De familie op video-verbinding.
Volledig scherm
De familie op video-verbinding. © NPO1

Bekijk hier alle video's over Koningsdag 2020: