Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma (links) is donderdag na een kort ziekbed overleden aan het coronavirus.
Volledig scherm
Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma (links) is donderdag na een kort ziekbed overleden aan het coronavirus. © ANP

Prinses Maria Teresa (86) sterft aan coronavirus

Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma is gisteren in Parijs na een kort ziekbed overleden aan het coronavirus. De immer strijdbare Française, tante van de prinsen Carlos en Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina, is 86 jaar geworden. Dat heeft prins Carlos, als hoofd van de familie, bekendgemaakt. Hij sprak van ‘intens verdriet en een groot verlies’.

Prinses Maria Teresa, op 28 juli 1933 geboren, was de op een na oudste zus van wijlen prins Carlos Hugo, de ex-echtgenoot van prinses Irene. Zij speelde een belangrijke rol in de carlistische beweging, waarin ze streed voor een rechtvaardiger Spanje. Daarvoor kreeg ze ook in Spanje erkenning en werd ze nog vaak gevraagd om te komen spreken of om haar levensverhaal te vertellen.

Maria Teresa, afkomstig uit een gezin met vier meisjes en twee jongens, was een vaste waarde bij de jaarlijkse terugkeer van eerst haar broer en na daarna van haar neef Carlos naar de Italiaanse hertogdommen Parma en Piacenza.

Kijk hier naar onze video's over corona:

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.