Volledig scherm
Job Gosschalk © ANP Kippa

Producent More Theater: Geen plannen met Gosschalk

Productiehuis More Theater ‘heeft geen concrete plannen’ om voorstellingen met Job Gosschalk te gaan ontwikkelen. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf vandaag weten in een reactie op het nieuws dat het Openbaar Ministerie afziet van vervolging van Gosschalk voor mogelijk seksueel wangedrag. Zijn advocaat Gerard Spong meldde daarna dat Gosschalk overweegt zijn oude werk weer op te pakken.

,,Het enige dat we daar over kunnen zeggen is dat er zeker geen concrete plannen zijn", meldt de zegsvrouw. Het is niet duidelijk of het bedrijf wel openstaat voor een eventuele hernieuwde samenwerking.

More Theater heette tot medio 2018 KemnaSenf. Dit bedrijf kwam in 2016 voort uit een fusie tussen Senf Theaterpartners en Kemna Theater, dat was opgericht door Gosschalk. De oud-castingdirector regisseerde voor het bedrijf diverse voorstellingen, waaronder de hitmusical De Marathon.

Toen Gosschalk in november 2017 meldde dat hij ‘grenzen had overschreden’ als castingdirector, verbrak KemnaSenf de samenwerking met Gosschalk. Voor de musical All Stars, die hij aan het voorbereiden was, werd een andere regisseur gezocht. Ook castingbureau Kemna Casting veranderde de naam vanwege de affaire Gosschalk.

Stoppen

Ook andere bedrijven laten van zich horen. Zo laat castingorganisatie Dutch Casting Society (DCS), dat werd opgericht nadat Gosschalk erkende grenzen te hebben overschreden, weten het ‘een slecht idee’ te vinden als Job Gosschalk zijn oude werk als castingdirector weer zou oppakken.

,,Het zou ons zeer verbazen als Job na alle commotie zijn werkzaamheden in hetzelfde vakgebied zou oppakken”, laat een zegsvrouw van DCS weten. ,,Ook omdat dit getuigt van weinig respect naar de acteurs die naar buiten zijn gekomen met hun verhaal.”

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
11927 stemmen