Volledig scherm
© Qmusic

Professionele hulp voor radio-dj Stephan Bouwman

VIDEOHet gaat beter met Stephan Bouwman, de radio-DJ van Qmusic die in februari op de radio vertelde dat hij kampt met depressieve gevoelens. Bouwman heeft inmiddels professionele hulp heeft gevonden. Zijn bekentenis op de radio maakte drie maanden geleden veel los. 

,,Het is iets waar ik al langer mee loop. Dat stemmetje in mijn hoofd werd zó negatief, dat ik dacht: dit is het moment om het te delen en dat kan bij Qmusic ook, want we staan in contact met de luisteraars”, aldus Bouwman toen.

Het fragment werd duizenden keren gedeeld op social media, Bouwman werd bedolven onder de reacties. De dj verbaasde de luisteraars vooral met zijn bekentenis dat hij op een wachtlijst stond. ,,Het liep de spuigaten uit, ik voelde mezelf niet meer. Ik wilde professionele hulp maar wat bleek: er zijn lange wachtlijsten. Daar ben ik enorm van geschrokken. Het duurt even voordat je aan de beurt komt. Ook ik. Dat was ook een reden om het bespreekbaar te maken. Er zijn dus zoveel mensen die hulp nodig hebben en hoe gek in Nederland: die hulp is er gewoon niet. Ook ik zit dus nog niet in een traject, maar heb die stap wel gezet”, aldus de dj die sinds 2015 bij Qmusic werkt en daar dagelijks van 16.00 uur tot 19.00 uur zijn eigen show heeft. 

,,Stephan heeft in februari gekozen om met zijn luisteraars te delen dat hij niet lekker in zijn vel zat in de hoop het taboe rondom het onderwerp ‘mentale gezondheid’ te doorbreken. Het feit dat hij bedolven is onder duizenden positieve reacties toont aan dat het onderwerp enorm leeft en dat het heeft geholpen. Het gaat op het moment goed. Stephan heeft hulp gevonden en we gunnen hem alle privacy in zijn eigen proces’, aldus een woordvoerder van Qmusic.

Kijk hier naar de bekentenis van Bouwman in februari: