Volledig scherm
Claudia de Breij zingt het lied over Anne Faber © AVROTROS

Publiek in tranen bij lied Claudia de Breij over Anne Faber

Het overlijden van Anne Faber heeft Claudia de Breij zo diep geraakt dat ze tijdens een try-out van haar voorstelling een nummer voor de Utrechtse ten gehore bracht. Dat moment werd gisteren in Volle Zalen uitgezonden. Het zorgde voor flink wat tranen bij de kijkers thuis. Ook het publiek in theater Het Huis, waar Anne werkte, hield het niet droog.

Volledig scherm
© AVROTROS

Een rare gewaarwording voor De Breij. Anne Faber had tijdens die try-out met haar familie  bij de cabaretier in het theater Het Huis moeten zitten. Ze had kaartjes voor de voorstelling gekocht. Maar zo mocht het niet zijn. De 25-jarige Anne werd om het leven gebracht door moordverdachte Michael P..

Toen De Breij er eenmaal achterkwam dat Anne in het theater werkte waar ze met haar voorstelling Nu op de bühne zou staan, besloot ze een nummer voor het meisje te schrijven. ,,Dat heb je niet vaak, dat een nummer zich echt opdringt", vertelde ze aan presentator Cornald Maas. ,,Normaal gesproken ben ik wel zenuwachtig voor een try-out. Maar die zenuwen worden nu totaal overschaduwd door de werkelijkheid dat Anne Faber in dit theater werkte."

Het werd muisstil in de zaal toen de theatermaakster haar ontroerende nummer voor Anne inzette. Enkele familieleden van Anne waren ook aanwezig. Na afloop was het nog altijd geluidloos in de zaal. De ontroering was in de ogen van het publiek af te lezen. Ook op sociale media werd er gereageerd op De Breij's lied. 'Wat doe je me aan. Dat liedje over Anne Faber ging dwars door mijn ziel', schrijft een kijker.

De volledige aflevering van Volle Zalen is hier te zien. Het fragment start op minuut 20.39.

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
33449 stemmen