Mattie en Marieke willen een alternatief songfestival
Volledig scherm
Mattie en Marieke willen een alternatief songfestival © ANP Kippa

Qmusic-dj’s Mattie en Marieke broeden op alternatief songfestival

Het Eurovisie Songfestival gaat mogelijk toch door in een andere vorm. Qmusic-dj’s Mattie Valk en Marieke Elsinga willen een radioversie van het liedjesfestijn organiseren. Het duo vindt het zonde dat de gemaakte inzendingen nu in de prullenbak dreigen te eindigen.

,,Wat was het mooi geweest als Europa daar arm in arm had gestaan om de muziek te vieren. En het is ook nog in Rotterdam, mijn stad”, zei Mattie vanochtend. ,,Het is een beetje hate it or love it, maar Nederland is er toch wel altijd mee bezig. Het zorgt voor saamhorigheid. Het heeft ons niet helemaal losgelaten.”

,,Ook omdat het muziek is”, vulde Marieke aan. ,,En omdat het in Matties stad is. Dus toen hebben wij gezegd: is er niet iets wat we kunnen bedenken, om het toch door te laten gaan? Want alle liedjes liggen er. En we weten niet of die volgend jaar nog gebruikt mogen worden.”

Brainstormfase

Op welke manier het alternatieve songfestival plaats zou moeten hebben, weet het duo nog niet. De twee zitten met hun team nog volop in de brainstormfase. Marieke: ,,Gaan we alle landen op de radio laten horen? Of moeten we voorrondes doen, bijvoorbeeld op sociale media?”

Mattie vulde aan: ,,En kunnen we alleen op andere landen stemmen, of ook op Nederland? En hoe mooi zou het zijn als de mensen die betrokken zijn bij het songfestival ook meedoen?”

Qmusic roept luisteraars op mee te denken over het alternatieve songfestival. Gisteren werd bekend dat de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het songfestival, het niet verantwoord vindt om door te gaan met het evenement. Rotterdam mag het nu waarschijnlijk volgend jaar organiseren.

Jeangu Macrooy zong zijn inzending voor het feest onlangs nog bij Mattie en Marieke: