Volledig scherm
Queen Elizabeth © Getty Images

Queen Elizabeth (93) houdt toeristen voor de gek: 'Nee, ik heb de koningin nooit ontmoet’

Amerikaanse toeristen die niet zo goed bekend waren met het Britse koningshuis hebben enige tijd geleden een flinke blunder begaan toen ze koningin Elizabeth tegen het lijf liepen. Het groepje kwam haar tegen in de buurt van Balmoral Castle in het Schotse Aberdeenshire.

Elizabeth, die een hoofddoekje droeg, was een wandeling aan het maken met beveiliger Richard Griffin en stuitte op het groepje toeristen. Die vroegen haar of ze de koningin ooit weleens had ontmoet. De Queen grapte vervolgens: ,,Nee, maar deze agent wel.”

Griffin, al dertig jaar werkzaam voor de koninklijke familie, vertelde het verhaal, dat al enige tijd geleden is gebeurd, tegen The Times. Volgens hem dropen de Amerikanen na een tijdje af zonder ooit te weten dat ook zij de koningin in het echt hadden gezien.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Adra Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’